Bambus

Bambus (Fargesia) er ikke den første planteart, som folk tænker på, når de forestiller sig en hæk. Ikke-invasive bambusarter er dog udmærket egnede som hækplanter.

En bambushæk er nem at vedligeholde og har et unikt udseende. De bambusarter, som vi tilbyder som hækplanter, vokser hurtigt, formerer sig ikke og danner en smuk, tæt hæk af bambusstængler. Ideel til en have med et orientalsk præg, men bestemt også velegnet til en have med et moderne look.

Fordele:

Hurtig vækst

Spreder sig ikke

stedsegrøn

God hårdfør

Ulemper:

Kun egnet til brede hække

Hvilken bambus er velegnet til en hæk?

Fordi bambus er en græsart, der består af løse kulder, virker bambus ikke det mest oplagte valg til hækken. Alle bambusarter i vores sortiment er dog en del af Fargesia-slægten, som er kendt for sin klumpformede og kompakte vækst.

På den måde danner planterne en solid skillevæg, som man ikke bare kan gå igennem. Derudover er alle bambus i vores sortiment stedsegrønne hækplanter.

Og fordi de fleste arter kan blive mere end 2 meter høje, er de endda velegnede til at plante som privatlivshæk. Det skal man ikke vente længe på, for med en væksthastighed på mindst en halv meter om året er der tale om særligt hurtigtvoksende hækplanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *